Mijn ‘winkel’ of shop bestaat omdat ik het leuk vind om te experimenteren met bepaalde nieuwe betaalmethoden en omdat ik vind dat je een boek dat gaat over cryptovaluta ook met cryptovaluta moet kunnen kopen.

Zelf hou ik geen voorraad aan en moet eerst het boek kopen via een reguliere boekhandel waarna ik het op kan sturen.

In verband met de privacy van de koper, laat ik het boek niet via de winkel zelf doorsturen naar een ander adres maar stuur ik het zelf op per briefpost naar het adres dat is ingegeven door de koper.

Gegevens van de koper worden een maand bewaard, daarna worden ze automatisch geanonimiseerd door het shoppingprogramma WooCommerce. Deze WordPress-applicatie draait lokaal op mijn eigen webserver en heeft verder geen verbinding met andere partijen.

De gebruikte betaalserver draait ook lokaal en heeft verder geen verbinding met andere partijen en ook geen tracking of tracing-software draaien. Op de server zelf draait geen zogenaamde ‘hot wallet’ in verband met de veiligheid.

Kunt u zich niet vinden in het experimentele karakter van deze betaalomgeving of shop, maak dan gebruik van een reguliere lokale en/of online winkel!