Krijn Soeteman Auteur ENSIE

Nieuw boek in de maak: Crypto Encyclopedie

Sinds medio 2021 ben ik bezig met een nieuw boek rond cryptovaluta en dan met name Bitcoin. Het boek behandelt uiteraard ook andere systemen en over het algemeen fungeert Ethereum dan als voorbeeldcryptovaluta. Het boek komt ergens in de komende tijd uit, wanneer precies durf ik nog niet te zeggen, al kan er al wel besteld worden via de uitgever Ensie.

Het is geen ‘gewoon’ boek, maar het is een encyclopedie, een naslagwerk voor als je het even niet meer weet.

In zo’n 200 lemma’s, variërend van waarom er ooit in de verre toekomst bijna 21 miljoen bitcoins zouden moeten zijn tot de zilverstandaard, scheer ik over allerlei termen die op zich kunnen staan, maar vrijwel altijd onderdeel zijn van grotere systemen.

Is een boek over zo’n onderwerp ooit ‘af’? Ja, gelukkig wel. Uiteraard zullen er zaken veranderen in de toekomst, maar de basis van bitcoin en daarmee ook veel andere cryptovaluta is gelukkig weinig aan écht grote verandering onderhevig waardoor de basis niet meer zou kloppen.

Als het uiteindelijk echt uit is, zal ik zorgen dat het boek in ieder geval hier met (lightning)-bitcoins te krijgen is!

Categories: Nieuws
Krijn

Krijn Soeteman is a Dutch science and technology journalist. He majored in the history of art and architecture. After his studies he started as a music video producer. This led to producing a Museum Night at the NEMO Science Museum, which eventually led to science journalism. And much more.

Comments are closed.