VirtualBox: maak je virtuele Harddisk groter

VirtualBox, ideaal programma en ik gebruik het vaak om een beetje te rotzooien in besturingssystemen. Meestal begin ik met kleine virtuele Harddiskjes. Zo af en toe blijken die toch echt te klein en elke keer is het weer zoeken naar hoe dat virtuele diskje te vergroten (of te verkleinen, al is dat wat gevaarlijker om te doen natuurlijk).

In Ubuntu is dat heel erg makkelijk. Open een terminal (CTRL-ALT-T)

VBoxManage modifyhd YOUR_HARD_DISK.vdi --resize SIZE_IN_MB

Navigeer wel eerst naar de juiste directory natuurlijk, waarschijnlijk gewoon /home/[username]/VirtualBox VMs/ of /home/[username]/.VirtualBox en dan de de directory waar de YOUR_HARD_DISK.vdi staat.

Krijn

Krijn Soeteman is a Dutch science and technology journalist. He majored in the history of art and architecture. After his studies he started as a music video producer. This led to producing a Museum Night at the NEMO Science Museum, which eventually led to science journalism. And much more.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *