Het Gele Fietsje op de Wibautstraat

Al maanden staat het gele vouwfietsje bij het oude Volkskrantgebouw aan de Wibautstraat in Amsterdam. Zo triest, het vaalgele roestige ros. Eerst stond ie nog vast aan een nietje, het kabelslot om de onderste roestvrijstalen stang. De tiewraps van het blauwe metalen boodschappenmandje voorop steeds verder verteerd door de meedogenloze straling van de zon.

Het gele fietsje, 13 december 2012
Het gele fietsje, 13 december 2012

Eigenlijk stond ie niet eens echt vast. Steeds verplaatste de metgezel van een reiziger van plek naar plek, maar nooit was ie ver. De eerste foto is van 13 december 2012. De tweede van gisteren, 20 februari 2013. De zwarte bandjes nog steeds niet zacht. Het kabelslot nog steeds op dezelfde wijze om de zadelpen gewikkeld.

Het gele fietsje, 20 februari 2013
Het gele fietsje, 20 februari 2013

En nog steeds niet gejat.

Krijn

Krijn Soeteman is a Dutch science and technology journalist. He majored in the history of art and architecture. After his studies he started as a music video producer. This led to producing a Museum Night at the NEMO Science Museum, which eventually led to science journalism. And much more.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *