Spaanse smaakaardbeien

Vaak verbaas ik me over dingen. Zaken die heel normaal lijken, maar waar toch iets vreemds mee aan de hand is. Deze foto zegt genoeg:

Smaakaardbei? Ik eet liever geen aardbei zonder smaak, toch? Marketingmeneer of -mevrouw uit de bocht gevlogen?
Smaakaardbei?

Aardbeien zijn vruchten die ik graag eet. Als het seizoen en het weer er samen voor gezorgd hebben dat smaak, kleur en mondgevoel zo in balans zijn en op die manier zorgen voor – tadaa – de zogenaamde “aardbeiensmaak”, dan ben ik tevreden. Toch? De marketeers van deze supermarkt hebben iets bijzonders voor elkaar gekregen, namelijk het neerzetten van een abstract begrip als verkoopbaar product.

Krijn

Krijn Soeteman is a Dutch science and technology journalist. He majored in the history of art and architecture. After his studies he started as a music video producer. This led to producing a Museum Night at the NEMO Science Museum, which eventually led to science journalism. And much more.