TomTom: de kosten van korting op je verzekering

TomTom gaat in Groot Brittannië samenwerken met een verzekeringsmaatschappij Motaquote om zogenaamde ‘Fair Pay’ verzekeringen aan te kunnen bieden. Dit meldt de site PcPro deze week.

Samen met TomTom’s SatNav-technologie gaat de verzekeraar data van je rijgedrag verzamelen. Zo weet men bij de verzekeringsmaatschappij precies of je een nette rijder bent of graag af en toe een bochtje iets te nauw neemt.

Klinkt op zich niet heel erg raar natuurlijk, alleen is het zo flauw als nou net die éne keer dat je blijkbaar iets te hard door de bocht scheurt, je een krasje bij een medeweggebruiker op de lak gemaakt hebt.

Nee, in eerste instantie zal dat wel niet zo zijn: ‘Als u een nette rijder bent, dan zullen we u niet direct afrekenen op…’ Alleen de vraag is natuurlijk hoe lang dat zal duren.

Eigenlijk is dit een mooi voorproefje wat verzekeringsmaatschappijen al heel lang ook voor onze gezondheid willen: alles weten over uw leefstijl. ‘Het is voor uw eigen bestwil dat we weten of u ooit last van uw neus heeft gehad, dan… nee, we zullen er nooit misbruik van maken…’

Gelukkig geloven we de lobbyisten op hun mooie blauwe ogen.

Bij TomTom en de betreffende verzekeringsmaatschappij is het uiteraard in eerste instantie nog een opt-in verhaal. Alleen het geeft nieuwe mogelijkheden, bijna oneindig veel mogelijkheden voor werkgevers die hun werknemers zouden kunnen gaan verplichten om zo’n functie wél aan te hebben staan in de auto (niet dat ik er nou zoveel problemen mee zou hebben als net afgestudeerde, opgeschoten kiddo’s in hun leasebakkies daardoor iets minder hard zouden gaan racen, maar toch).

Eén gedachte over “TomTom: de kosten van korting op je verzekering

Reacties zijn gesloten.